Forum Kanonierów-Wrocław Strona Główna Forum Kanonierów-Wrocław
Spotkania ligowe, opinie i zawodnicy

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: KANONIER
2010-06-19, 19:58
Złote myśli po Kużnikach
Autor Wiadomość
KANONIER 
Administrator

Wysłany: 2010-06-01, 00:31   Złote myśli po Kużnikach

:shock: Witam Kanonierów !!!
Moja skromna opinia o zawodnikach po ostatnim meczu.

Proszę was również o opinie czy się zgadzacie z ocenami za mecz czy też nie.

Aleksander Kłys - 4,1 ( Olo niestety nie stanął na wysokości zadania i nie pomógł drużynie a co gorsza chyba podłamał gdy nie obronił bardzo słabego strzału na 2-0 dla Kuźnik)

Tomasz Zygmunt - 4,8 ( Tomek spotkanie dobre praktycznie nie popełnił błędów tylko drobne) Dobry mecz Tomek :)

Dominik Wierdak - 5,3 (Najlepszy zawodnik naszej drużyny w tym spotkaniu nie popełnił żadnego błędu a wręcz przeciwnie naprawiał błędy kolegów z drużyny) Bardzo dobry mecz Dominik.

Grzegorz Lont - 4,7 ( Grzesiek zagrał podobnie jak Tomek dobry mecz z drobnymi błędami) Dobry mecz Grzesiek.

Łukasz Marchewka - 4,7 (Dobry mecz ale chyba Marcheweczka nie grał w tym spotkaniu to co umie grać a wielka szkoda :(( to dobry zawodnik no ale czegoś mu w tym sezonie brakuje

Mariusz Hałas - 4,7 (Manio jak na twoje możliwości to bardzo przeciętny mecz w twoim wykonaniu. Jesteś liderem tej drużyny wiec wymaga się trochę więcej od Ciebie jak od innych:). A co do samego meczu 8 strat w tym 4 straty po ktorych przeciwnik wypracowywał sobie świetne okazje w tym spotkaniu. A ogólnie to przeciętnie od Ciebie wymagamy więcej :)

Adam - 4,3 ( Adam słabo a dlaczego??? Zupełnie nie trzyma swojej pozycji gra praktycznie wszędzie, dubluje pozycje kolegów. A niestety nie na tym polega gra w piłkę.
Na początku wyszliśmy ustawieniem 1-2-3-1 (złe ustawienie mój błąd sorry) na jakiej pozycji Adam grał ??? Za utratę pierwszej bramki, niestety Adam winie Ciebie gdyż biegałeś na boku prawej obrony a miałeś grac na środku pomocy i bramka właśnie padła ze środka gdyż tego środka nie było.Biegałeś na prawej obronie i kryłeś chyba własny cień :) Ogólnie słabo.

Rafał Kotyrło - 4,1 (Rafał słabo bardzo. Rafał grał niestety to samo co Adam nie trzyma swojej pozycji i nie patrzy co się dziej za plecami. Do tego duża nerwowość w akcjach ofensywnych. Musisz popracować nad tymi elementami :)

Piotr Hałas - 4,5 (Piotr ogólnie słabo. Co do gry to niestety słabo, grasz w ataku wiec mając swoje sytuacje musisz je wykorzystywać gdyż z nich jesteś rozliczany)

Norbert Kowalski - 4,4 Słabo ( A proponuje temu panu zakończyć przygodę z piłka :) )

Lech Bełczącki - 4,3 (Leszek no niestety trzeba to powiedzieć otwarcie słabo nic dobrego nie mogę powiedzieć o Twojej grze)

Łukasz Lis - 4,5 (Łukasz moje uwagi są takie, zbyt łatwo dajesz się mijać przeciwnikowi, idziesz na raz, nie stoisz twardo na nogach , nie obserwujesz piłki i nie wyczekujesz na ruch przeciwnika. To są cechy które obrońca powinien posiadać) Ogólnie słabo.

Co do samego spotkania to słabo, mam wrażenie ze nasza forma od początku sezonu z meczu na mecz idzie w dół.
Zastanawiam się tylko czy już jesteśmy na dnie, a jak nie to ile jeszcze meczy w naszym wykonaniu będzie tak wyglądało a nawet gorzej.
Kiedyś musimy zacząć grac tak jak w poprzednim sezonie.
Życzę Wam i sobie aby to nastąpiło jak najszybciej.

czekam na wasze opinie i uwagi.

Do zobaczenia !!!
Ostatnio zmieniony przez KANONIER 2010-06-09, 19:44, w całości zmieniany 1 raz  

szyjonita 
LFC

Wysłany: 2010-06-09, 12:26   

witam,piszesz jakbys dostal biegunki,co do pierwszej bramki to trudno mi sie zgodzic ze to moja wina bo podanie poszlo ze skrzydla (halo !!!a nie ze srodka pola)miedzy dwoch srodkowych obroncow ktorzy zupelnie nie byli przygotowani na gre we dwoch w srodku(halo!!!mysle ze taktyke to powinno sie cwiczyc na sparingu a nie w waznych meczach o punkty z niezle dysponowanym przeciwnikiem,muriniho czy wenger to ty nie jestes)
2.niestety na chwile obecna mamy taki styl gry ze przedewszystkim powinismy sie skupic na zero z tylu a nieliczne sytulacje wykorzystywac.oprocz mariusza i piotrka trzeci nominalny pomocnik nie potrafi wspomoc ich w ataku dlatego czesto ide do przodu i kosztuje mnie to sporo sil zeby biegac od pola do pola.
3.nigdy nie gralem na srodku pomocy nie wiem czemu ktos uparcie prubuje ze mnie zrobic srodkowego pomocnika. moge grac w obronie lub w ataku.
4.niestety niektorym brakuje woli walki przychodza poto zeby sobie pograc a nie zeby wygrac mecz i jeszcze marudza ze malo graja a jak juz wejda to nie potrafia sie ogarnac i przewracaja sie o wlasne nogi choc wchodza na swierzosci na podmeczonego przeciwnika.
5.widze juz w drugim meczu frustracje mariusza ale jesli czuje sie liderem druzyny to mysle ze powinien sobie darowac komentarze w stylu adam 1-0,rafal 2-0,czy wybijac nerwowo pilke po autach bo nie tego oczekuje sie od lidera i to rozpierdala druzyne od zewnatrz,a swoja droga mariusz i piotrek tez nie macie 100% skutecznosci bo bysmy w tych ostatnich meczach zdobyli wiecej punktow.
6.mysle ze trzeba zebac tez taka ekipe ktora regularnie bedzie na meczach i nie bedzie problemu z mocnymi rezerwowymi pozdr.

szyjonita 
LFC

Wysłany: 2010-06-09, 12:53   

a teraz zeby was podbudowac,nasi przeciwnicy do podium maja pare trudnych meczy i mysle ze tez jeszcze straca punkty,nam zostaly dwa spotkania zagrajmy na zero z tylu tak jak za najlepszych spotkan i sprobojmy cos strzelic z przodu,mamy jeszcze duze szanse i trzeba wygrac dwa ostatnie mecze zeby nie bylo blamazu,dogramy to do konca zobaczymy jak nam pojdzie a wnioski wyciagniemy po sezonie mam nadzieje ze nie zawiedziecie to jest wiecej niz gra,tworzymy historie!!!

KANONIER 
Administrator

Wysłany: 2010-06-09, 15:05   Ciekawe :)

Bardzo ciekawe uwagi :), co do taktyki to przecież wiem ze to był błąd i o tym mówiłem.
A co do reszty uwag i spostrzeżeń to w jakimś stopniu sie zgadzam :)
ze mam taki a nie inny styl ze głownie na zero styłu a może coś wpadnie.

Fish

Wysłany: 2010-06-09, 18:45   

Moje przemyślenia są następujące:

- Każdy gra tak jak potrafi i faktycznie obrażanie się i opierdalanie na boisku jest bez sensu bo to tylko deprymuje, warto zwracać uwagę na błędy, ale najważniejsze żeby każdy grał swoje, bo nikt specjalnie nie wchodzi na boisko i pierdoli co popadnie tylko taki ma dzień i takie możliwości.

- Adam jeżeli grasz na jakiejś pozycji to nie ma gadani o wspieraniu ataku bo faktycznie to jest tylko chaos na boisku. Piszesz, że trzeci pomocnik nie jest wsparciem dlatego sam biegasz pod pole karne, ale sorry bilans tych biegów to 12 meczy i jedna asysta czyli tyle co Maciek który jest bramkarzem. Sam nie jestem lepszy, ale chodzi o to, że jesteśmy ustawieni żeby każdy grał na swojej pozycji i nikt Ci akcji ofensywnych nie zabrania, ale bez przesady...

- Mówisz żeby Manio powstrzymał się od komentowania " Adam 1-0, Rafał 2-0 " a potem piszesz, że ktoś potyka się o własne nogi... czyli robisz dokładnie to samo

- Wszyscy poznali się na naszej taktyce i teraz poprostu jest nam trudniej grać, mamy dwa mecze, wracamy do standardowego ustawienia i zamiast płakać, że ktoś źle podał, trzeba zapierdalać i walczyć o to podium, które wcale nie jest takie odległe :)

szyjonita 
LFC

Wysłany: 2010-06-09, 19:09   

chodzi mi o to ze jak wchodze na boisko to po to zeby wygrywac a nie wysluchuje zali ze za malo graja a potem w trakcie rozmowy wychodzi ze ktos sobie przyjezdza poto zeby sobie grac na lajcie i ma pretensje ze malo gra.jak ktos chce grac na lajcie to niech sobie zrobi bachora odczeka 10 lat a potem bedzie z nim chodzil do piaskownicy i tam sobie pobiega bez stresu.a zreszta jak maja grac wiecej jak sie przewracaja i daja sie wyprzedzac 40 letnim emerytom.ja staram sie grac dla dobra zespolu i z checia oddam swoje miejsce jak ktos pokaze ze ma jaja zeby grac.zgadzam sie ze moja forma w tym sezonie nie jest najwyzsza ale przynajmiej dochodze czasami do jakis sytuacji choc gram w obronie.czasami strzela sie seriami gole a czasami nie idzie.jesli chodzi o strate goli to zawinilem tylko przy jednej bramce reszta to nie moja dzialka.

marchewkowy 

Wysłany: 2010-06-09, 19:48   

Witam!!!
Co do uwag pod moim adresem to zgadzam sie w 100% bylo dobrze w II lidze, teraz jest ledwo przecietnie, a samym bieganiem i checia walki cudow sie nie zdziala - tyle o mnie.
Odnosnie tego meczu to widze, ze duzo dyskusji jest o naszym liderze M.H. moim zdaniem on zagral dobre zawody, ale nie bardzo mial z kim sklepac stad frustracja. Sam zauwazylem, ze ostatnimi czasy jak mam do wyboru podanie do Mania i podanie do innego zawodnika wybieram druga opcje, wynika to z tego, ze przez kilka meczow kazde podanie do niego konczylo sie jego kiwka raz z korzyscia dla druzyny, a raz ze strata i znowu trzeba bylo biegac, zeby chociaz raz dotknac pilke!!! Nie zmienia to faktu, ze umiejetnosci ma wielkie, a my musimy duzo pracowac, zeby dac tej druzynie cos dobrego, bo samo wyjscie na boisko, zeby pograc jest o dupe rozbic!!! Takich watkow w glowie mam kilka, ale nie ma co sie rozpisywac... napisze jeszcze kilka slow o taktyce.
Według mnie kluczem sa boczni obroncy, wchodzac kilka razy na te pozycje mialem mnostwo miejsca nic tylko grac przy linii i biegac tam i z powrotem jak nie ma sil to zmiana 3-4 minuty i powrot na boisko. Manio ograniczyc maksymalnie obowiazki defensywne, drugi srodkowy cofniety, zeby w momencie podlacznia sie bocznego obroncy mial on jakas opcje rozegrania pilki oprocz wrzutki. Zmiany sa nasza pieta Achillesa zamiast w 5 minut dac z siebie wszystko i zrobic kilka zmian wciagu jednej polowki to nikt nie kwapi sie na odpoczynek przy linii bocznej, a przeciez kazdy chce pograc!!!
Moze nie jestesmy idelana druzyna,ale pamietajcie kazdy z nas lubi pic PIWO, wiec nie zalujcie go sobie w czasie mistrzostw w RPA 2010 :D No i piszcie na tym forum co Wam lezy na sercu, bo tylko przez rozmowe mozemy zwrocic uwage na popelniane bledy, a pozniej je poprawic na boisku. Nie bojcie sie wyrazic swoje opinie w najgorszym wypadku bedzie powod do lekkich kpin z autora Postu:D

KANONIER 
Administrator

Wysłany: 2010-06-09, 20:20   

Adam chyba trochę Cię poniosło z tym tekstem na temat bachora!!! To mogło kogoś urazić. Proponuje trochę spokojniejszą konwersacje i wymianę poglądów.

JULJAN 

Wysłany: 2010-06-09, 20:32   

szyjonita napisał/a:
witam,piszesz jakbys dostal biegunki,co do pierwszej bramki to trudno mi sie zgodzic ze to moja wina bo podanie poszlo ze skrzydla (halo !!!a nie ze srodka pola)miedzy dwoch srodkowych obroncow ktorzy zupelnie nie byli przygotowani na gre we dwoch w srodku(halo!!!mysle ze taktyke to powinno sie cwiczyc na sparingu a nie w waznych meczach o punkty z niezle dysponowanym przeciwnikiem,muriniho czy wenger to ty nie jestes)
2.niestety na chwile obecna mamy taki styl gry ze przedewszystkim powinismy sie skupic na zero z tylu a nieliczne sytulacje wykorzystywac.oprocz mariusza i piotrka trzeci nominalny pomocnik nie potrafi wspomoc ich w ataku dlatego czesto ide do przodu i kosztuje mnie to sporo sil zeby biegac od pola do pola.
3.nigdy nie gralem na srodku pomocy nie wiem czemu ktos uparcie prubuje ze mnie zrobic srodkowego pomocnika. moge grac w obronie lub w ataku.
4.niestety niektorym brakuje woli walki przychodza poto zeby sobie pograc a nie zeby wygrac mecz i jeszcze marudza ze malo graja a jak juz wejda to nie potrafia sie ogarnac i przewracaja sie o wlasne nogi choc wchodza na swierzosci na podmeczonego przeciwnika.
5.widze juz w drugim meczu frustracje mariusza ale jesli czuje sie liderem druzyny to mysle ze powinien sobie darowac komentarze w stylu adam 1-0,rafal 2-0,czy wybijac nerwowo pilke po autach bo nie tego oczekuje sie od lidera i to rozpierdala druzyne od zewnatrz,a swoja droga mariusz i piotrek tez nie macie 100% skutecznosci bo bysmy w tych ostatnich meczach zdobyli wiecej punktow.
6.mysle ze trzeba zebac tez taka ekipe ktora regularnie bedzie na meczach i nie bedzie problemu z mocnymi rezerwowymi pozdr.

W 4 PUNKCIE OPISAŁEŚ SIEBIE.

A teraz moje 3 grosze.

TAKTYKA-Gramy 3 z tyłu i mało tracimy ale tez mało strzelamy.NIKT tak nie gra.Zawsze tracimy bramke pierwsi(8 na 10meczy) i wtedy sie odkrywamy i zaczynamy grac.I tak to powinno wygladać od początku...urw.. znaczna czesc z nas gra w piłke od 20 lat,wiec gdzie problem z zmianą ustawienia??

NASZA FORMA-jesteśmy słabi,w wiekszosci meczy odstajemy od rywali motorycznie,technicznie i taktycznie ale mamy Mania i Maćka na bramce i tak ześmy przelecieli na fartuchu pół sezonu.Manio i ja dostajemy plaster i po ptokach,dochodzi do tego brak Macka i jesteśmy w czarnej dupie.

KADRA-Jedni graja lepiej inni gorzej to istota futbolu.Adaś jebiesz Rafałka z ławki jak mógł tego nie strzelic a w ostatniej sekundzie marnujesz taką piłke że może lepiej zebys potomstwa nie miał.Nie wspomne jak dwa razy sie potknełes przy podaniu na setke.Piszesz że sie podłaczasz do ataku zeby wspomóc i kosztuje Cie to wiele sił.PO CO???Nie strzeliłeś w lidze bramki i nie asystowałeś.PO CO TAM LATASZ??
Musimy wzmocnic obrone,bo niestety ale Leszek to juz nie ten poziom,a Grzesiek i Kuki to tylko rezerwowi,gdy musimy grac rezerwa to nie wyglada to najlepiej.Pomoc też i to 2 dobrych grajków nam trzeba,no i przede wszystkim potrzeba nam napastnika z prawdziwego zdarzenia,żebym ja lub Karpiu był rezerwowym lub grał np z tyłu.
Reasumując;obronca,2 pomocników,napadzior.Leszek i Rafał raczej w takim zestawieniu bedą mało okazji mieli zeby zagrac wiec raczej opuszczą nas na nowy sezon.

Czarny scenariusz zakłada ze mało sie wzmocnimy i w tym układzie my(DST) też nie przystąpimy do nowego sezonu.Bo nie mam zamiaru dymac ponad 110 km i wracac do domu około północy żeby być chłopcem do bicia.

PS.Punkt 5 Adam jest nastepujący KANONIERZY 17 bramek BRACIA HAŁAS 15.Nie tak to powinno wygladac.

JJ

KANONIER 
Administrator

Wysłany: 2010-06-09, 21:02   

Zgadzam się z opinią Marchewki ze Manio powinien mieć jak najmniej obowiązków obronnych a skupić się głownie na ataku. I opinia Karpia na temat taktyki również mi się podobała. Zgadzam się z stwierdzeniem ze przeciwnicy nas rozpracowali i nie da rady grac taka taktyka. Ale nad zmiana taktyki po myślimy w przyszłym sezonie. A wzmocnienia będą nam niezbędne w przyszłym sezonie.

JJ bez używania nie potrzebnych słów!!!

Rafał 

Wysłany: 2010-06-09, 22:08   

Hej,

ja powiem też od siebie parę słów:

Po pierwsze JJ - zgadzam się z tym co napisałeś prawie, że w 100%. Już sam początek postu był trafiony. Ale co nieco uzupełnię: :)

Dwa: Adam - robić bachory zamiast piłki? Spokojnie, troszkę się chyba zagalopowałeś - my mówimy dalej o naszej drużynie, czy ty komuś wygrażasz po jakiejś bójce? Od razu dodam, że na szczęście dla tego forum to zdanie nie było skierowane do mnie - wtedy jeśli miałbym wogóle ochotę odpowiadać, byłyby to pewnie same bluzgi

Trzy - Norbi, JulJan - słabo słabo, wiem. Nie zagrałem ani jednego meczu w Kanonierach na poziomie choćby bliskiego do tego, z którego byłbym osobiście zadowolony. Więc albo nie mam ostatnio totalnie formy i obycia z piłką, albo po prostu nie umiem w nią grać i tylko cośtam kiedyś sobie wyobraziłem ;) No nic ostatnie 2 mecze zagram beż żadnej napinki i może to wyjdzie z jakąś korzyścią dla drużyny.

aaaa - temat Mania - a więc z mojej perspektywy sprawa jest prosta - albo Manio idzie do ataku i wtedy trzeba znaleźć kogoś dobrego do środka - fajnie jakbyście zaczęli grać więcej skrzydłami, albo 2. Manio zostaje w środku, ale musi się wtedy znaleźć jakiś napastnik z prawdziwego zdarzenia.

JULJAN 

Wysłany: 2010-06-09, 22:30   

KANONIER napisał/a:

JJ bez używania nie potrzebnych słów!!!

Pisze najdelikatniej jak mogę.Ale ok,bez zbędnych słów,proszę

KANONIER 
Administrator

Wysłany: 2010-06-09, 22:36   

:mrgreen: Fajna fotka :lol:

szyjonita 
LFC

Wysłany: 2010-06-10, 08:30   

do juliana
nie opisalem siebie bo nie narzekam na to ze malo gram(jak pisalem z checiom oddam swoje miejsce dobremu graczowi) i nie wchodze poto zeby spacerowac.tak jak pisalem wczesniej jak ktos ma ochote na spacer to zapraszam do piaskownicy.jak mam strzelac wiecej goli jak w ostatnim meczu zamiast mi podac gdzie stalem metr od pustej bramki strzelasz i nie trafiasz w swiatlo bramki.w meczu z aluxem ja stworzylem wieksze zagrozenie bo biegalem miedzy obroncami (choc gram na obronie)i mialem setke jedna poprzeczka .ze nie wykorzystalem to inna sprawa moja wina.a ty stales i nie miales nic w calym meczu choc powinienes nekac obroncow.
jesli sie obraziles i nie chcesz przyjerzdzac to twoja sprawa,ja was blagac nie bede.
piszesz halasy 15goli reszta dwa. a jak inni maja strzelac jak dostaja tak malo pilek albo wcale i to nie jest moja opinia tylko slyszlem to z ust innych graczy.wytykasz innym bledy a mecz alux to ty zawaliles a nie ja bo oslabiles zespul i stracilismy glupia bramke.pozdr.

szyjonita 
LFC

Wysłany: 2010-06-10, 08:34   

do kanoniera!jesli ktos nie ma jaj zeby grac z doroslymi to niech idzie do piaskownicy grac z dziecmi.tam jest jego miejsce.

Odpowiedz do tematu